top of page

OUR PERSONAL RECOMMENDATIONS

WHAT TO DO IN TARIFA 

Ontspannen, eten, slapen en ....

....zorg ervoor dat u genoeg tijd voor deze 'activiteiten' reserveert.

 

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen, dat het moeilijk is uw programma niet te overbelasten. In het hoogseizoen (Juli en Augustus) is het aan te raden rekening te houden met het feit dat er veel verkeer is, parkeerplaatsen zowel overdag aan het strand als 's avonds in de stad, moeilijk te vinden zijn. Voor mij is het een kwestie van 'fine timing if you want fine dining' .

 

Bijvoorbeeld, als u de prachtige baai van BOLONIA met zijn Romeinse ruïnes en idyllische strandrestaurants wilt bezoeken , ga dan om 11.30 uur naar Bolonia, bezoek de Romeinse ruïnes, eet om 13.00 uur (Het eten is hier normaal later), geniet van het strand en rij om 17.00 uur terug naar Tarifa, voordat de drukte op de weg begint en terwijl je nog kunt parkeren in de straten in de stad in de buurt van Dar Cilla. Als het avond wordt, dan bent u zo blij om al terug in de stad te zijn, veilig geparkeerd, en u verblijft in Dar Cilla aan de rand van de stad, waar je ver genoeg van het nachtleven van Tarifa bent om een goede nachtrust te kunnen hebben. U kunt lopen naar waar je maar wilt om te eten en te genieten van een drankje, omdat je niet hoeft te rijden. Deze en vele andere praktische tips worden u gegeven door het team van Dar Cilla.

 

Walvissen kijken is heel bijzonder (als het niet te hard waait). Uitstekende kleine boten met professionele en deskundige gidsen nemen u mee over de Straat van Gibraltar tot bijna aan de Marokkaanse kust waar u zeker dolfijnen zult zien en hoogst waarschijnlijk walvissen.

 

Marokko is zo dichtbij dat de meeste gasten van Dar Cilla gebruik maken van de tour die we organiseren met onze prive gids (zie 'Een dag in Tanger' , klik hier ). Dit is veruit het meest aangename van september tot juni omdat het in juli en augustus er erg warm is en de veerboten zeer druk zijn met de vele Marokkanen die terugkeren uit Europa met hun zwaarbeladen auto's om op vakantie te gaan naar hun familie. Het is zeker ook te doen om in Juli en Augustus naar Tanger te gaan, en het Dar Cilla team zal u hun persoonlijke advies geven hoe het zal zijn op het moment dat u wilt gaan.

 

De kust is hier ( Costa de La Luz ) bekend als een hoge wind gebied en is een van 's werelds beste plaatsen voor kitesurfen en windsurfen. Tarifa is vrijwel 'ontdekt' door de eerste generatie windsurfers (mijn zoon inbegrepen) in hun oude busjes zo'n 25 jaar geleden. Het is nog steeds 'het paradijs, maar het is vrijwel een paradijs in het algemeen - paardrijden , mountainbiken, paddle surfen, vogels kijken, winkelen, eten, toeren met de auto - en natuurlijk voor strandwandelingen en gewoon lekker op strand zijn tussen de surfers. We beschikken over de meest ongerepte, gouden zandstranden van Europa met prachtige duinen en schaduw van de bomen.

 

In tegenstelling tot naburige, meer bebouwde gebieden (Costa del Sol) is het hier zelden te warm (een paar dagen in juli en augustus). Ik heb niet eens airconditioning in mijn eigen huis.

 

De wind - Levante, hete lucht uit het oosten, of de Poniente, koeler vanuit het westen) is een 'blessing in disguise' omdat u niet gewoon ligt te bakken (u kunt als u kiest maar het hele gebied trekt de meer sportieve bezoeker).

 

Wat heb ik vergeten? Wat kun je doen? Zwemmen, natuurlijk. De zee is glashelder, niet-verontreinigd, en - tot op heden - geen kwallen. Of u kunt zwemmen naar Marokko, maar dit is gereserveerd voor goed opgeleide marathon zwemmers die dat een jaar vooruit plannen. We zijn zeer verheugd dat veel van deze zwemmers bij ons verblijven, en we vieren hun prestatie met hen wanneer ze in Dar Cilla zijn teruggekeerd.

 

En natuurlijk hebben we ons eigen kasteel dat u kunt bezoeken, gebouwd om Tarifa te verdedigen tegen de Moren. Er zijn flamenco shows in verschillende bars in de avonduren. Er zijn tal van tapasbars (een van de beste is naast de deur naar Dar Cilla), goede restaurants, en ook een aantal zeer populaire disco's.

 

Er zijn natuurlijke modderbaden en natuurlijke zwembaden. Er is een boulevard die leidt tot een lang houten pad wat geweldig is voor ochtend joggers. Er worden Yoga cursussen georganiseerd en Dar Cilla heeft een eigen massagesalon voor een Feel Good Feeling na een lange dag op het strand.

 

Het is een klein uurtje rijden naar Cadiz (de oudste stad) en maar twee uur naar Sevilla. Jerez is anderhalf uur (de 'Feria' in mei is een must, en de paardenshows met dressuur zijn het hele jaar door) of u kunt ervoor kiezen om het Domecq (sherry) familie domein te bezoeken, waar een kleine tribune is (best te reserveren) van waaruit u de enorme vechtstieren kunt bekijken die in de arena worden gedreven. Dit is totaal niet agressief en de stieren hebben een heerlijk leven in de weide. Een korte dressuuract door familieleden op de mooiste Arabische paarden beeindigt de show. Als u het goed plant (april) ziet u de kalveren met hun moeders .

 

Gibraltar ligt op 40 minuten afstand en is begrijpelijkerwijs een 'must ' voor veel Britse gasten. Zij vinden dat ze niet zo dichtbij Gibraltar kunnen zijn zonder het te bezoeken. Ga niet met de auto Gibraltar in omdat de grenscontroles een lange tijd kunnen duren, maar parkeer in Spanje en ga de grens te voet over, waar u een taxi of bus kunt nemen.

 

Zou ik hier voor de eerste keer komen, dan zou ik de ideale tien daagse /twee weekse vakantie als volgt plannen: Vlieg naar Malaga, huur een auto, blijf een paar nachten in de bergen (wandel wat) neemt u de witte dorpen route naar het strand van Tarifa ( sommige sporten ) , ga dan naar een super luxe vakantie op het platteland om te relaxen ( niets doen ) en dan een paar culturele paar dagen in Sevilla ( die NIET in het midden van de zomer , veel te heet ) die een mooie stad , en vervolgens terug te vliegen van Sevilla , waar u uw auto zal hebben verlaten.
Contacteer ons als u meer advies .

Te veel mensen komen te weinig dagen - er is zo veel meer te doen dan ontmoet het oog .

 

bottom of page